Obavijest iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

Obavještavamo Vas da će sutra ( petak, 12.04.2013 godine ), federalni ministar raseljenih osoba i   izbjeglica mr. Adil Osmanović sa saradnicima posjetiti područje općina Modriča i Vukosavlje. 

Povod posjete je obilazak privrednih subjekata na području općine Modriča, na poziv Udruženja građana povratak, posao i opstanak u Modričkoj regiji, Zemljoradničke zadruge Tarevci, općina Modriča i Nezavisnog biroa za razvoj Modriča, te posjeta općini Vukosavlje i radni sastanak sa Elvirom Hadžiomerović, načelnikom općine Vukosavlje.

OKVIRNI PROTOKOL:

12,00 – 12,30 – dolazak u Tarevce i posjeta Tvornici obuće „ Thema „ Gradačac, pogon Tarevci. Biće upriličeno uručivanje radničkih knjižica za  12 novoprimljenih radnika u okviru Projekta koji je podržala Vlada F BiH, a operativno provelo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica;
12,30 – 13,00 – obilazak radilišta i objekata novih kapaciteta Zemljoradničke zadruge „ Tarevci „ iz  Tarevaca i upoznavanje sa tokom realizacije I faze Agro – biznis centra Tarevci;
14,00 – 14,30 – posjeta firmi sokova „ Malind „ Modriča,
14,30 – 15,15 – dolazak u naselje Čardak i posjeta firmi pletenih proizvoda od vrbove šibe „ Perković „ d.o.o. Čardak, općina Modriča; 16,00 – 17,00 – radna posjeta općini Vukosavlje i razgovor sa Elvirom Hadžiomerović, načelnikom općine.

Tema: sumiranje rezultata podrške povratnicima općine Vukosavlje u 2012 godini, te
razmatranje mogućnosti podrške u 2013 godini u rješavanju preostalih problema izgradnje
ili adaptacije stambenih jedinica i infrastrukturnih i drugih projekata iz oblasti održivosti
povratka.

Molimo da medijski pratite ovu posjetu.

Share: