Primopredaja u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica  Edin Ramić, čije imenovanje je potvrđeno na jučer  održanoj 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i dosadašnji ministar  Adil Osmanović, sastali su se jutros u kabinetu ministarstva u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu.

Ovom prilikom je izvršena primopredaja dužnosti i obostrano potpisan Zapisnik o primopredaji dužnosti u kojem su navedeni dokumenti i akti iz nadležnosti Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te važeći propisi iz ove oblasti i interni akti/pravilnici.

Posebno je akcentirana uloga i značaj ovog ministarstva u procesu provođenja Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma i usvojenih dokumenata, kao i značaj održivog povratka i reintegracije države Bosne i Hercegovine.

Ramić i Osmanović su jedan drugom zaželjeli puno uspjeha u radu na funkcijama koje će obnašati u narednom mandatnom periodu.

Ovom činu prisustvovali su pomoćnici ministra i dosadašnji savjetnici ministra, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Share: