Ministar Ramić primio predstavnike “Merhameta”

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je danas predstavnike Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“, na čelu s predsjednikom Hajrudinom Šahićem.

Šahić je upoznao ministra Ramića s projektima koje realizira ova humanitarna organizacija, kao i planovima u narednom periodu, navodeći da je u toku realizacija projekta izgradnje proizvodno-skladišne hale HO “Merhamet”  MDD, Kaonik bb Busovača , čiji je cilj izgradnja hladnjače, sušare, proizvodnja tjestenine i hljeba. Završetkom izgradnje hladnjače, „Merhamet“ bi riješio problem skladištenja kurbanskog mesa koje distribuira svojim kuhinjama na području cijele Bosne i Hercegovine, te poljoprivrednih proizvoda sa svojih imanja u Zavidovićima i Dubravama, što bi svakako popravilo stanje i kvalitet usluga u ovoj aktivnosti od izuzetnog značaja za društvenu zajednicu, ali korisnike Merhametovih kuhinja. Značaj ovog projekta je što će osigurati zapošljavanje određenog broja nezaposlenih povratnika.

Posebno je naglašena hitnost sanacije postojećih plastenika i staklenika, koji su oštećeni  prošlogodišnjim poplavama, u kojima se proizvodi oko 70 tona povrća za potrebe Merhametovih kuhinja.

Ministar Ramić ukratko je upoznao prisutne s trenutnim aktivnostima u Ministarstvu i planovima za naredni period, te istakao da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u okviru svojih nadležnosti nastaviti pružati podršku ovakvim i sličnim projektima kojima je cilj pomoć najugroženijim, starim, bolesnim i nemoćnim, a posebno u projektima koji osiguravaju nova radna mjesta i zapošljavanje povratnika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Share: