Ministar Ramić u Srebrenici

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić prisustvovao je danas sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

On je kazao će Ministarstvo, kao i ranijih godina, pratiti i podržavati aktivnosti Organizacionog odbora, te precizirao da će to ove godine biti na nešto višem nivou.

S načelnikom Srebrenice Ćamilom Durakovićem ministar Ramić je razgovarao o potrebama te općine u oblasti infrastrukture, stambene izgradnje, ekonomski održivog povratka.

- Mi smo kazali kakvi su programi i projekti kreirani u Ministarstvu, na koji način možemo surađivati. Mislim da ćemo ubrzo pristupiti konkretizaciji onoga što je dogovoreno, s nekoliko infrastrukturnih  projekata. Nadam se kasnije i gradnji nekih industrijskih zona, privlačenju investitora, kreiranju novog poslovnog ambijenata u općini Srebrenica - kazao je.

Ministar Ramić je s načelnikom Durakovićem danas posjetio Memorijalni centar Potočari, odao počast i položio cvijeće za nevino stradale žrtve.

Share: