Delegacija Bosansko-podrinjskog kantona kod ministra Ramića

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je danas u Sarajevu delegaciju Bosansko-podrinjskog kantona na čelu s premijerom Emirom Okovićem. U delegaciji su bili i predsjedavajuća Skupštine BPK Aida Obuća, kantonalni ministar za finansije Nudžeim Džihanić i načelnik općine Pale/Prača Asim Zec.

Gosti su ministra upoznali o privrednim i društvenim kretanjima u ovom kantonu, a posebno o problemima s kojima se suočava povratnička populacija. Čestitajući mu na imenovanju, izrazili su uvjerenje da će nastaviti pomagati povratnicima u regiji Gornjeg Podrinja u duhu dobre saradnje koju su i do sada imali s ovim ministarstvom.

Delegacija BPK-a posebno je izrazila zadovoljstvo što je Vlada FBiH prihvatila inicijativu ovog ministarstva za izmjenu Odluku o zdravstvenoj zaštiti povratnika u Republiku Srpsku u zdravstvenim ustanovama u Federaciji BiH. 

Iskazano je i uvjerenje da će realizacija projekata koje planira ovo ministarstvo biti novi poticaj za one koji još čekaju povratak u svoje prijeratne domove. 

Upoznavši goste s trenutnim aktivnostima i planovima za naredni period, ministar je istakao da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u okviru svojih nadležnosti, nastaviti pružati podršku projektima koji će biti sve manje socijalni, a sve više razvojni i osiguravati nova radna mjesta i zapošljavanje povratnika.

Share: