Ministar Ramić posjetio Bijeljinu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je, na današnjem sastanku s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, dogovorio da će za rješavanje infrastrukturnih projekata iz oblasti održivosti povratka na području Bijeljine resorno ministarstvo izdvojiti 150.000 konvertibilnih maraka, koliko će dati i Grad Bijeljina.

Prema riječima ministra Ramića, riječ je o pretežno komercijalnim projektima koji se tiču zapošljavanja i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje, a ići će putem javnih poziva koje će kreirati Ministarstvo.

Gradonačelnik Bijeljine izrazio je zadovoljstvo zbog posjete ministra Ramića, jer nije otkazana zbog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

- Pružili podršku suživotu i razvoju odnosa koji su bili narušeni zbog svega što se dešavalo na ovim prostorima, a koji se polako uspostavljaju. Poruka današnjeg sastanka je da idemo zajedno dogovarati određene projekte i rješavati probleme svih građana, a ne baviti se incidentima koji ne bi smijeli da otežaju poziciju povratnika - kazao je Ramić.

Izrazio je žaljenje što na području Bijeljine danas ima sve manje povratnika s obzirom na ekonomske migracije.

Zato je u fokusu njegovog razgovora s gradonačelnikom Mićićem bio način na koji može biti unaprijeđen održivi povratak kroz određene programe zapošljavanja koje bi razvilo Ministarstvo, čime bi bila podržana inicijativu lokalne zajednice.

Ramić je sastanak ocijenio kao veoma sadržajan sastanak i izrazio nadu da će uskoro biti i konkretnih rezultata.

Share: