Ministar Ramić posjetio općine Bosanska Kostajnica i Bosanska Dubica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio općine Bosansku Kostajnicu i Bosansku Dubicu, gdje je s općinskim načelnicima razgovarao o mogućnostima suradnje radi realizacije infrastrukturnih i drugih projekata iz oblasti održivosti povratka.

- Oni se tiču dovršetka određenih ulica u kojima su nastanjeni povratnici koji su u ovim općinama, uglavnom, nastanjeni u užem gradskom ili prigradskom jezgru. To je jedna specifičnost u odnosu na druge općine, gdje se povratak desio u ruralnom području - istakao je ministar Ramić nakon sastanaka.

S načelnicima općina Bosanska Kostajnica Dragom Bundalom i Bosanska Dubica Milom Zlojutrom bilo je riječi i o unapređenju poslovnog ambijenta kroz podršku samozapošljavanju i privrednim subjektima.

- Konstatirali smo da je potrebno raditi na otvaranju novih radnih mjesta da bi ljudi mogli imati egzistenciju - rekao je načelnik Drago Bundalo i potvrdio da je postignut načelan dogovor, da ministar Ramić, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne općini Bosanska Kostajnica u pogledu infrastrukture odnosno dijelu grada gdje živi bošnjačko stanovništvo.

Share: