Ministar Ramić primio zlatne sportiste

Povodom osvojenih titula prvaka Evrope federalni ministar za pitanja raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić  je upriličio prijem za najuspješnije sportiste iz Podrinja i Hercegovine, Ejuba Mehmedovića i Damira Belju. Mehmedović je sa reprezentacijom BiH u sjedećoj odbojci osvojio devetu titulu prvaka Evrope, a prije toga je bio dva puta olimpijski prvak, tri puta svjetski, osam puta evropski, dva puta trener godine Tuzlanskog kantona i pet puta sportista godine ovog kantona.

Damir Beljo je u profesionalnom boksu odbranio titulu prvaka Europe po WBO verziji u kruzer kategoriji. Zabilježio je ukupno 21 pobjedu, od čega je 17 nokautom.

"Nakon ove pobjede, nadam se da će se zastava Bosne i Hercegovine zavijoriti i u Las Vegasu gdje ću se boriti za svjetski naslov." - istakao je Beljo.

Ministar Ramić je čestitao sportistima na izuzetnim rezultatima, a istakao je da ga dodatno raduje što oni dolaze iz sredina u kojima je zastupljen povratak, što je predmet interesovanja ministarstva kojim rukovodi. 

 

Share: