Ministar Ramić u posjeti Bugojnu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović  posjetili su danas Bugojno gdje su s načelnikom Hasanom Ajkunićem razgovarali o  nastavku realizacije nekoliko infrastrukturnih projekata na području ove općine.

- Prije dvije godine, počelo  se raditi na projektima infrastrukture u mjesnim zajednicama Drvetine, Kula i Vrbanja. S načelnikom Ajkunićem razgovarali smo o tome šta je do sada urađeno i na koji način će biti nastavljena realizacija ovih projekata, ali i  o prioritetima u  narednoj godini. Inače, riječ je o nastavku radova na uređenju putne komunikacije za mjesne zajednice Drvetine i Kula kao i o uređenju trotoara i rasvjete u MZ Vrbanja - istakla je potpredsjednica Mahmutbegović nakon sastanka.

Ministar Ramić dodao je da Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica ima dobru saradnju sa općinom Bugojno, te  da se nada kako će ona biti nastavljena kroz realizaciju ovih projekata. Najavio je i mogućnost pomoći u sanaciji nekoliko kuća koje su oštećene u elementarnim nepogodama prošle godine.

Zahvalivši na posjeti načelnik Ajkunić je istakao kako se nada uspješnoj saradnji i u budućnosti, s ciljem unapređenja života građana cijele općine Bugojno.

Potpredsjednica Mahmutbegović i ministar Ramić obišli su danas i preduzeće H&H Fruit Bugojno, te se susreli sa Slavišom Đurićem, parohom u Hramu rođenja Presvete Bogorodice u Čipuljiću – saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Share: