Ministar Ramć otvorio novoasfaltirani put u Papraći

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić otvorio je danas (nedjelja, 6. decembar 2015.godine) novoasfaltirani put kojim su bošnjačkim povratnicima u zaseocima Odžaci i Kuduzovići (Papraća) u opštini Šekovići umnogome poboljšani uslovi života. U ime Bošnjaka Papraće i organizacionog odbora riječi dobrodošlice i zahvalnosti ministru Ramiću i drugim zvanicama uputio je Rahman Hasanović, nakon čega je zajedno sa predstavnicima opštine Šekovići svečanim presjecanjem vrpce ministar Ramić otvorio jednu od dionica ovog puta, onu koja prolazi neposredno pored džamije u Papraći.

U svom obraćanju ministar Edin Ramić izrazio je zadovoljstvo što je sredstvima ministarstva kojim rukovodi došlo do realizacije ovog projekta u povratničkom naselju koje je do sada bilo poprilično zapostavljeno. Naglasio je da sada treba nastaviti sa drugim projektima, koji će omogućiti da oni koji su se vratili ovdje imaju od čega živjeti i da imaju uslove života koliko toliko primjerene vremenu u kojem živimo. Pozvao je mještane Papraće da već od danas budu aktivni u apliciranju na projekte održivog povratka koje podržavaju resorna ministarstva i druge organizacije.

Pored povratnika u Papraću otvaranju puta su prisustvovali i mnogobrojne zvanice i gosti: poslanik u skupštini manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Nedim Čivić, delegacija susjedne kalesijske opštine predvođena načelnikom po ovlaštenju Ismetom Mešićem, delegacija opštine Osmaci sa predsjednikom skupštine Mehmedalijom Imširovićem, predstavnici opštine Šekovići.

Share: