Ministar Ramić posjetio kuvajtskog ambasadora

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio kuvajtskog ambasadora Nassera Riden Al Motairija s kojim je razgovarao o mogućnostima saradnje na stvaranju uslova za veću podršku i ekonomsko jačanje povratnika u BiH, kroz moguća  investiciona ulaganja u održivi povratak. 

Federalni ministar je upoznao ambasadora s projektima i  aktivnostima u ovom ministarstvu,  posebno ističući problem teškog ekonomskog stanja povratnika i uopće održivosti povratka u BiH, a naročito  u Republiku Srpsku.

Ambasadoru ove prijateljske zemlje Ramić je uručio brošuru ovog ministarstva, koja je štampana na engleskom, arapskom i bosanskom jeziku i koja sadrži idejne projekte za održivi povratak kroz ekonomsko jačanje povratnika. Riječ je, uglavnom o projektima vezanim za oblast poljoprivrede, a čiji je cilj snažnija ekonomska podrška povratnicima i njihovo zaposlenje na vlastitim imanjima, kao i registracija njihovih gazdinstava.

Pokazujući veliku zainteresiranost za mogućnost i načine investicionih ulaganja u ovoj oblasti, ambasador Kuvajta je najavio da će to prezentirati potencijalnim investitorima u njegovoj državi kao vid ekonomske saradnje i podrške povratnicima u BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Preuzeto sa: www.fbihvlada.gov.ba

Share: