Ministar Ramić posjetio Sanski Most

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je, sa saradnicima, posjetio općinu Sanski Most.

Tokom posjete ovoj općini, ministar je, u Eparhijskom domu, održao sastanak sa episkopom bihaćko-petrovačkim Atanasijem i sanskim parohom Alenom Marićem.

Dogovoreno je da će Ministarstvo do kraja ove godine podržati projekte Crkva Boboljušci u Drvaru i SPC Peći i Preodac u Bosanskom Grahovu, kao i rad udruženja građana koja okupljaju povratnike srpske nacionalnosti u Sanskom Mostu.

Ministar Ramić prisustvovao je i sastanku o realizaciji projekata održivog povratka kod općinskog načelnika Mustafe Avdagića, kojem su prisustvovali i predsjednik Odbora za EU integracije i  regionalnu saradnju NSRS Branislav Borenović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića Velimir Sakan, kao i drugi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, te predstavnici javnih preduzeća sa ovog područja.

Razgovarano je o trenutnom stanju povratka, sanaciji javne i stambene infrastrukture i realizaciji planiranih projekata u ovoj općini. Ministar Ramić je najavio da će ovo federalno ministarstvo podržati obnovu vjerskih objekata u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj, obnovu infrastrukture u Lučci Palanci, kao i izgradnju stambenih objekata i projekata odživog povratka u Sanskom Mostu.

Tokom svih današnjih susreta naglašen je značaj stvaranja boljih uslova za održivi povratak.

Ministar Ramić prisustvovao je svečanom puštanju u rad dalekovoda i niskonaponske mreže u povratničkim naseljima Bošnjaci i Bosanski Milanovac, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Preuzeto sa: www.fbihvlada.gov.ba

Share: