Zaboravljeni Potočani konačno dobili asfalt, načelnik obećao uličnu rasvjetu

Ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić, načelnik Zvornika Zoran Stevanović te predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju asfaltnog puta u zvorničko naselje Potočari Safet Subašić danas su presjecanjem vrpce pustili u promet novo izgrađeni asfaltni put koji će ovo naselje povezati sa Motovom, ali i poboljšati komunikaciju sa administrativnim centrom.

Vrijednost radova kako kažu mještani iznosila je 146 hiljada KM, od čega je iz Federalnog ministarstva dodijeljeno 106 hiljada, doks u ostalo sakupili mještani.

“Ništa ovo ne bi bilo bez ministra Edina Ramića. Zahvaljuemo mu se i Potočani mu ovo nikada neće zaboraviti”, govori za NTV Safet Subašić.

Ministar Edin Ramić koji je poznat po tome što gotovo svaki vikend u proteklih osam mjeseci koliko je na funkciji provodi u Podrinju ili drugim povratničkim mjestima pozvao je mještane da ostanu na svojim ognjištima te da krenu sa obrađivanjem svojih njiva. On ih je pozvao i da apliciraju na projekte koji će biti aktuelni naredne godine za zasade sadnica voća ili plastenike čime će sebi u svojim mjestima obezbjediti egzistenciju.

On je kazao da će ovakvih projekata još biti, a nije mogao sakriti zadovoljstvo realizacijom ovog projekta unekada zaboravljenom selu.

I načelnik Zvornika Zoran Stevanović imao je samo riječi hvale kada je u pitanju rad ministra Edina Ramića koji je u mnogome pomogao zvornička povratnička naselja.

“Ja moram da kažem da lokalna zajednica nije učestvovala u ovom projektu, ali obećavam da ćemo mi sada održavati ovaj put i pomoći da ovo selo dobije i uličnu rasvjetu”, kazao je Stevanović.

Na kraju manifestacije ministru je uručen i poklon “Vrata Bosne i Hercegovine” te su mu mještani iskazali zahvalnost za sve urađeno nazvavši ga i “Velikanom” koji je dao nadu u bolji život u Podrinju.

Otvaranju puta u Potočanima prisustvovao je i veliki broj gotiju, ali i ljudi iz vjerskog, kulturnog i političkog života Zvornika.

Na kraju kao to običaj biva na novosagrađenom asfaltnom putu se zaigralo i Bosansko kolo.

Preuzeto sa: www.ntv.ba

Share: