Ministar Ramić posjetio Kotor Varoš i otvorio asfaltni put

U povratničkom mjestu Kotor Varoš bilo je svečano, a razlog svečanosti je novoizgrađeni asfaltni put i Dom kulture. U MZ Kotor je otvoren asfaltni  put u dužini od 2000 metara, čije je finansiranje u najvećem dijelu obezbijedilo Federalno ministarstvo rasljenih osoba i izbjeglica, a dio su participirali i mještani Kotora. U prisustvu velikog broja zvanica i mještana Kotora, svečanu vrpcu i predaju novoasfaltiranog puta su izvršili ministar Ramić i Ahmet Ćirkić, mještanin Kotor Varoši.

„Zadovoljstvo je vidjeti na jednom mjestu predstavnike vjerskog, kulturnog i političkog života, nedostaje nam ovakvih prilika u povratničkim sredinama, ali istovremeno me raduje da ćemo ih imati sve više u budućnosti.“- izjavio ministar Ramić

Pored asfaltnog puta, u ovom povratničkom mjestu je istog dana otvoren novosagrađeni Dom kulture, a čiju izgradnju je finansirala Organizacija islmaske konferencije (OIC) na čelu sa direktorom Organizacije En-Nur Swar Eddahab.

U ime Medžlisa islamske zajednice Kotor Varoš i „Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju kotorske doline“ ministru Ramiću je uručena zahvalnica za nesebičan doprinos u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Share: