Novalić i Ramić u Vukosavlju

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetili su danas općinu Vukosavlje.

Nakon što ih je načelnik općine Elvir Hadžiomerović informirao o stanju i problemima u općini, obišli su privredne i insfrastrukturne objekte.

Dogovoreni su određeni vidovi i sadržaji buduće saradnje, kao i pomoći  Vukosavlju, a koju je i do sada Vlada Federacije pružala ovoj izrazito nerazvijenoj općini. Naglašeno je da je  potrebna pomoć u razvoju privrede i zapošljavanju, te stvaranju uslova za održivi povratak raseljenih osoba i izbjeglica.

Premijer Novalić je poručio da će FBiH i ubuduće putem Ministarstva raseljenih osoba i izbjelica pružati pomoć stanovništvu Vukosavlja, posebno poslovno orijentisanim povratnicima.

Ministar Ramić je pozvao povratnike iz Vukosavlja da apliciraju s projektima i naveo primjer podrške preduzećima koja su danas posjetili, a uspješno rade i zapošljavaju više od 50 radnika.

Načelnik Hadžiomerović je rekao da od Vlade FBiH očekuje podršku u realizaciji projekata putne infrastukture, vodosnabdijevanja i trajnog stambenog zbrinjavanja povratnika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Share: