Ministar Ramić u Žepi

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić zajedno sa federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salkom Bukarevićem danas je posjetio Žepu.

Po dolasku u Žepu ministri su zajedno sa načelnikom općine Novi Grad Sarajevo, Samirom Efendićem, posjetili Osnovnu školu u  Žepi  gdje su osnovcima kombinovanih odjeljenja uručili prigodne pakete školskog pribora.

Ministri Ramić  Bukarević su u pratnji povratnika, imama, Majki Srebrenice i Žepe, načelnika Efendića položili kamen temeljac za izgradnju Memorijalnog centra  Žepa.

Memorijalni centar Žepa će kada bude izgrađen ostati svjedokom vremena za 457 šehida i poginulih koji su živote dali za odbranu Žepe i Bosne i Hercegovine.

Bukvarević i Ramić su održali zajednički sastanak sa povratnicima u Žepu gdje su razgovarali o projektima održivog povratka i zapošljavanja, pojedinačno i putem boračkih ili  Udruženja povratnika.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je prisutno na ovim prostorima, pomaže povratnicima kroz razne projekte samozapošljavanja pokušavajući na taj način ljudima koji su se vratili na svoje ognjište olakšati život I učiniti ga dostojanstvenim.

Srebrenica i Žepa su simbol stradanja, podržat ćemo projekte koji su od značaja za zajednicu i na taj način unaprijediti i poboljšati kvalitet života povratnika, kazao je ministar Ramić.

Share: