Delegacija Vlade FBiH u posjeti Općini Drvar

Delegacija Vlade FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem boravila je danas u posjeti Općini Drvar. U delegaciji su federalni ministar raseljenih osoba izbjeglica Edin Ramić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Tokom sastanka delegacija Vlade FBiH sa privrednicima ove Općine i Kantona 10, razgovarala je o načinima pomoći ovom Kantonu, razvoju privrede i infrastrukturnih objekata, te podsticaju zapošljavanja i samozapošljavanja.

Sastanku su prisustvovali premijer Kantona 10, načelnici Drvara i Bosanskog Grahova delegati iz Doma naroda Parlamenta FBiH i kantonalni ministri.

Nakon sastanka delegacija je obišla i nove privredne pogone: ”Toma”, “Drvobest” i “DIM d.o.o.”.

Također, posjetili su nove bolničke kapacitete u Domu zdravlja u Općini Drvar.

  “Iz Budžeta Vlade Federacije Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica za ovu nerazvijenu Općinu izdvojilo je i izdvaja do sada značajna sredstva.Na sastanku smo dogovorili da ćemo  formirati interesornu radnu grupu koja će definisati prioritete u razvoju Drvara, Glamoča i Grahova.. Podržat cemo obnovu infrastrukture, objekata za stanovanje kao i razvoj privrede i poljoprivrede."- kazao je ministar Ramić.

Share: