Ministar Ramić u Čajniču

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je na lokalitetu Mostina u opštini Čajniče prisustvovao obilježavanju godišnjice stradanja čajničkih Bošnjaka. Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na mjestu stradanja odata je počast žrtvama ovog zločina.

Ministar Ramić je tokom posjete, zajedno s načelnikom ove opštine Goranom Karadžićem, otvorio put Janjina - Sudići koji je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica za šta je izdvojeno 73.000 KM. Ukupno, u 2015. godini ovo ministarstvo je za projekte u opštini Čajniče izdvojilo 241.000 KM.

Federalni ministar je izrazio zadovoljstvo što je sredstvima ministarstva, kojim rukovodi, realiziran ovaj projekt u povratničkim naseljima koja su do sada bila poprilično zapostavljena. Naglasio je da sada treba nastaviti s drugim projektima, koji će omogućiti da oni koji su se vratili imaju od čega živjeti i da imaju uslove života koliko-toliko primjerene vremenu u kojem živimo – saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

Share: