MINISTAR RAMIĆ OTVORIO MEĐUNARODNI OMLADINSKI KAMP U SREBRENICI ZA 120 MLADIH IZ CIJELOG SVIJETA

Danas je u Potočarima federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba dr. Edin Ramić, svečano otvorio jedanaesti po redu međunarodni omladinski radni kamp u organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus. Ove godine učešće na kampu uzelo je 120 mladih ljudi koji dolaze iz 19 različitih zemalja cijelog svijeta. Federalno ministarstvo izbjeglica i raseljenih osoba je ove kao i prethodnih godina dalo  podršku u organizaciji ovako značajnog događaja. Prisutnima su se na otvaranju, pored ministra Ramića, obratili predstavnici humanitarne organizacije MFS „Emmaus“ i Hatidža Mehmedović u ime majki Srebrenice.

Ministar Ramić je u svom obraćanju prisutnima zaželio puno uspjeha u radu Kampa i nastavak uspješne suradnje između Emmausa i ministarstva na dobrim projektima koji će biti svima od koristi, a najviše povratnicima. Podsjetio je prisutne da će ministarstvo i u budućnosti, kao i do sada podržavati sve korisne projekte koji doprinose razvijanju i jačanju povratničkih zajednica u bilo kojem dijelu naše države Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo je od samog početka uključeno u organizaciju i finansiranje kolektivnih Dženaza koje se organizuju u Memorijalnom centru u Potočarima, pa će tako da finansira i većinu troškova ovogodišnje kolektivne Dženaze u Potočarima, a  koja će se održati sutra 11. jula za 127 žrtava genocida počinjenog u julu 1995.godine.

Share: