Ugovori o dodijeli građevinskog materijala za devet porodica u Zvorniku

Danas 27.07.2016. godine sa početkom u 12 sati u prostoriji predsjednika SG Zvornik potpisani su ugovori o dodjeli građevinskog materijala za 9 povratničkih porodica. Ugovore za 9 porodica iz Zvornika su danas potpisali  g-din Edin Ramić, ministar, gradonačelnik Grada Zvornika g-din Zoran Stevanović i odabrani korisnici.

Na osnovu Plana ulaganja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, u općini Zvornik, je obuhvaćeno 29 korisnika pomoći u građevinskom materijal i po sistemu „ključ u ruke“ po različitim projektima. Ukupna procijenjena vrijednost sredstava za ovu namjenu u općini Zvornik je 756,682,00 KM.

Pored Transfera FMROI-a, planirana su ulaganja i u okviru Projekata SDF i OPEC po 10 korisnika, a sistem gradnje stambenih jedinica je „ključ u ruke“. Za Projekat OPEC su verifikovani korisnici, a za Projekat SDF će uslijediti odabir 10 povratničkih porodica.

U narednim danima će također uslijediti potpisivanje ugovora za ostale korisnike po Javnom pozivu, kao i Projektima SDF i OPEC u regiji Birač (Srebrenica, Milići, Vlasenica, Bratunac, Osmaci), a za Grad Zvornik i  Grad Bijeljinu su danas potpisani. Za Projekat OPEC korisnicu su odabrani sa zadnjeg raspisanog Javnog poziva FMRIO-a i to su uglavnom porodice šehida i poginulih boraca, kao i porodice sa slabijim imovinskim stanjem.

Svim projektima bi bilo obuhvaćeno 115 povratničkih porodica u regiji Birač.

Share: