Nove stambene jedinice za povratnike u Gornje Podrinje

Danas su u sali Općine Foča - Ustikolina potpisani ugovori o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za korisnike iz općina Goražde, Novo Goražde i Foča – Ustikolina.

Radi se o 13 korisnika koji su odabrani po Javnom pozivu iz 2015. godine, čime Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nastavlja potpisivati ugovore o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za povratnike, raseljene osobe i izbjeglice.

Uz ministra Ramića, ugovore su  potpisali općinski načelnici Muhamed Ramović (Goražde), Zijad Kunovac (Foča - Ustikolona) i zamjenik nacelnika Fuad Masic (Novo Goražde).

Tom prilikom ministar Ramić je govorio i o planu investicija za izgradnju stambenih jedinica u 2016. godini u okviru projekata za Gornje Podrinje i Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Ramić je istakao da je za ovu regiju ukupna vrijednost ulaganja u 2016. godini oko 4,5 miliona KM namijenjeno za stambeno zbrinjavanje 160 porodica kroz sve projekte koje sprovodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. 

Share: