Podrška za izgradnju sportske dvorane u Sapni

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je izgradnju sportske dvorane u Sapni. Ukupna vrijednost izgradnje sportske dvorane je 1,5 milion KM. Federalno ministarstvo je odobrilo 150.000,00 KM, Vlada TK 150.000,00 KM, a očekuju se sredstva i od drugih donatora i institucija.

Prilikom svečanog potpisivanja Ugovora o podršci za izgradnju  sportske dvorane ministar Edin Ramić je izjavio:

„Projekat dvorane biće podržan i od drugih institucija i donatora. Ukoliko podrška od drugih i izostane, Federalno ministarstvo za izbjegle i raseljene osobe će i naredne godine pomoći ovaj projekat da bi se što prije priveo kraju, kako bi korisnici imali na raspolaganju moderan centar u kojem će se okupljati zbog kulturnih i sportskih dešavanja“.

Načelnik općine Sapna, Ismet Omerović, nije krio svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom rekavši: „Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Ramiću koji nam pomaže da što prije završimo našu dvoranu. Procijenjujemo da ćemo do sredine naredne godine završiti sportsku dvoranu i istu pustit u funkciju i na korištenje svim građanima općine Sapna i okolnih mjesta.“

U naredenom periodu očekuju se ulaganja od 650.000,00 KM čime bi bila upotpunjena finansijska konstrukcija potrebna za završetak izgradnje sportske dvorane u Sapni.

Share: