Ministar Osmanović primio stipendistu Husnetu Tupković

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović danas je, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, primio Husnetu Tupković, jednu od stipendista ovog ministarstva iz sredstava stipendija namijenjenih studentima – povratnicima na područje Republike Srpske. Riječ je o studentici prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli, koja se sa porodicom vratila u Ugljevik 2000. godine.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo dalo podršku studentima koji su se vratili na područje Republike Srpske, dajući i na taj način priznanje mladoj povratničkoj populaciji, ali i njihovim roditeljima na hrabrosti i volji da nastave sa obrazovanjem svoje djece. Inače, Ministarstvo je raspisalo i javni konkurs kako bi pomoglo mladim povratnicima da obave pripravnički staž  i omogući perspektivu za bolji život.

Inače, Husneta Tupković je u maju ove godine proglašena najljepšom djevojkom u Federaciji BiH, čime je izborila plasman u finale i takmičenje za Miss Bosne i Hercegovine, na kojem je postala prva pratilja. 

Čestitajući joj na osvojenim titulama, Osmanović je ukazao na to da uspješan nastavak školovanja i dalje treba biti prioritet u životu Husnete Tupković. Ujedno, ministar ju je pozvao da se uključi u humanitarne akcije ovog federalnog ministarstva koje se odnose na rad s djecom i starijim osobama u Republici Srpskoj.

Share: