Zvornik: Svečano otvorena dva mosta i dva asfaltna puta u Glodima i Kučić Kuli

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić danas je svečano otvorio dva mosta i dva asfaltna puta u Zvorniku u naseljima Glodi i Kučić Kula.

Mještani povratničkog naselja Glodi nisu krili svoje oduševljenje te su upriličili i prigodnu svečanost povodom otvaranja 1900 metara asfaltnog puta i dva mosta preko rijeke Drinjače, a od kojih jedan most vodi do novoizgrađenog turističkog kompleksa koje je nedavno otvorio povratnik iz Švedske Mehmed Ademović. Veliku zahvalnost mještani su izrazili ministru Ramiću koji je zajedno sa potpredsjednikom RSa Ramizom Salkićem, gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem i predsjednikom Skupštine grada Zvornika Mersadom Mehmedovićem  svečano presjekao vrpcu i pustio na korištenje mještanima Glodi ove infrastrukturne objekte.

Mostovi su inače izgrađeni na trasi Marša mira, jedan pješački kojim se kreće kolona Marša, a drugi za vozila koji sada spaja opštinu Milići i teritorij grada Zvornika. Partner u realizaciji projekata je bio UNDP.

U povratničkom mjestu Kučić Kula putnom komunikacijom su povezani zaseoci Tahići- Subašići- Grebići.

Kroz ovakav vid spajanja naselja olakšana je i ubrzana komunikacija povratnickih sredina, a ovaj put će koristiti i mještanima okolnih naselja, tako da će ovim projektom putna komunikacija biti poboljšana za nekih 2000 građana Zvornika.

Prilikom obraćanja ministra Ramića, okupljenim povratnicima u oba mjesta, istakao je da će se uvijek iznaći mogućnost da se realizuju ovako važni projekti kojima se omogućuje lakši život ljudima na ovim prostorima i omogućuje opstanak na ovim prostorima.

Share: