Izgradnja deset novih domova u Prijedoru i Novom Gradu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Velikoj sali Gradske uprave Grada Prijedora potpisao ugovore o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za ukupno deset korisnika (povratnika) sa prostora općine Novi Grad i Grada Prijedor. Ovi ugovori omogućit će obnovu i izgradnju domova za tri povratničke porodice iz Novog Grada i sedam porodica iz Prijedora.

Korisnici su odabrani po Javnom pozivu iz 2015. godine, čime Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nastavlja potpisivati ugovore o izgradnji i rekonstrukciji stambenih objekata za povratnike, raseljene osobe i izbjeglice u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ukupna ulaganja Ministarstva za obnovu i izgradnju domova na području regije Prijedor za 2016.godinu iznose 258 hiljada KM, a današnji ugovori imaju vrijednost od 155 hiljada KM.

Sa odabranim korisinicama ugovore su potpisali ministar Edin Ramić, zamjenik aktuelnog gradonačelnika i novoizabrani gradonačelnik Grada Prijedora Milenko Daković, te zamjenik načelnika opštine Novi Grad Starčević Zoran.

„Današnjim potpisivanjem je 10 povratničkih porodica trajno riješila stambeno zbrinjavanje, raduje me da među korisnicima imamo i mlađe porodice koje će nastaviti graditi budućnost u sredinama gdje su se vratili.“- istakao je Ramić

„Saradnja sa ovim Ministarstvom je itekako važna i  u narednom periodu ćemo definisati i realizovati zajedničke projekte koji su od značaja za povratnike u ovaj grad.“- izjavio je novoizabrani gradonačelnik Prijedora Milenko Daković

Ministarstvo je u regiji Prijedor (općine Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška i Grad Prijedor) za period 2015 i 2016. godinu kroz razne projekte implementiralo oko 1 milion KM.

Share: