Ministar Ramić otvorio put koji povezuje povratnička naselja u Gradišci

Danas je u Dubravama kod Gradiške, jednom od najvećih povratničkih zajednica u ovoj opštini, svečano otvorena putna dionica koja povezuje Rugolje, Lisikovac i Dubrave. Ukupna vrijednost asfaltiranog puta je 160.000,00 KM, u čijem je finansiranju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica učestovalo sa 78.000,00 KM.

Otvorenju su prisustvovali ministar Edin Ramić, načelnik opštine Zoran Adžić i potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Senad Bratić.

„Veoma je važno što u ovoj vrsti podrške povratničkim zajednicama, pored Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u finansiranju učestvuju i opštinske vlasti. Znatan dio sredstva su prikupili i osigurali sami povratnici, čime se jasno vidi njihova želja da doprinesu zajednici u kojoj žive. Ministarstvo je uvijek spremno podržati projekte gdje postoji inicijativa i želja da se unaprijedi lokalna infrastruktura i unaprijedi život povratnika“, kazao je ministar Ramić.

„Povratnicima u mjesnu zajednicu Dubrave je olakšana i unaprijeđena putna komunikacija prema Gradišci i na ovaj način direktnu korist ima oko 1500 povratnika“, izjavio je Enver Alagić, predsjednik mjesne zajednice Dubrave.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nastavlja saradnju sa lokalnim vlastima, te će i u budućnosti podržati projekte osiguranja boljih uslova života povratnika, posebno za ruralna područja koja nemaju adekvatnu putnu komunikaciju. 

Share: