Ministar Ramić sa najuspješnijim polaznicima zvorničkih mekteba

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Zvornik, gdje je upriličen prijem i druženje sa najmlađim iz povratničke zajednice. Ministar Ramić je dodijelio nagrade za najuspješnije polaznike mektebske nastave na području Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

„Važno je da se naši najmlađi takmiče u dobrom, te je suština da budu vrijedni i spremni raditi za zajednicu. Ako budu dobri ljudi, sve drugo će doći samo po sebi. Važno je što imamo novu generaciju koja odrasta na Drini te koja je garant da sve ono što radimo u procesu povratka nije uzalud. Kada čujem smijeh naše djece znam da bolje vrijeme dolazi“, kazao je Ramić.

Glavni imam se zahvalio ministru i iskazao zadovoljstvo za dosadašnju saradnju ovog Ministarstva sa Medžlisom Islamske zajednice Zvornik, a učenicima poželio uspjeh u daljem školovanju. Sastanku su prisustvovali predsjednik IO MIZ Zvornik Mustafa-ef. Muhamremović te predsjednik Aktiva vjeroučitelja Ammar-ef. Gazibegović.

Za svoje uspjehe i vrijedan rad u nagrađeni Melika Memić, Adna Hasanović, Amina Kadrić, Alma Ramić, Rasema Jatić i Amir Tabaković. Uz pobjednike na takmičenjima nagrađena je i prva hafiza sa područja našeg Medžlisa Medina Hamzabegović.

Share: