Ministar Edin Ramić u posjeti Udruženju "Osmijeh nade"

Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama "Osmijeh nade" iz Kalesije danas je posjetio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.
 
Sticenici ovog Udruzenja su izveli radionicu izrade nakita i ukrasnih predmeta. 
 
Rukovodstvo Udruzenja se zahvalilo ministru na dosadasnjoj podrsci, kao i planovima rada za 2017. godinu kroz aktivnosti koje sprovodi Udruženje "Osmijeh nade".
 
Trenutno Udruženje koje okuplja djecu sa posebnim potrebama "Osmijeh nade" Kalesija broji oko 8 članova, a osnovano  je 2002.godine. Djeca svakodnevno u okviru radionica izrađuju ukrasni nakit koja se predstavlja na sajmovima kako bi od prodaje istih Udruženje se snabdijeva potrebnim materijalima za dalji rad.
 
"Ova posjeta nama puno znači. Mi imamo dobru saradnju sa ministrom Edinom Ramićem koji je kroz projekte do sada pomagao ovo udruženje, nadamo se da će saradnja biti i nastavljena i da ćemo u ovoj godini zajedno realizirati određene ideje koje imamo za pomoć ovoj djeci", kazao je Fadil Smajlović predsjednik Udruženja "Osmijeh nade".
 
"Uslovi za rad ovog udruženja zaista nisu na zadovoljavajućem nivou i ja se nadam da će Općina Kalesija iznaći nove prostorije za njih, a mi možemo pomoći da se one opreme za boravak i rad ove djece", zaključio je ministar Ramić.
Share: