Ministar Ramić obišao povratnike u Ljubuškom: Podrška razvojnim projektima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u posjeti povratničkim zajednicama na području općine Ljubuški.

 U sklopu posjete, ministar Ramić i načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić, sa saradnicima, održali su radni sastanak na temu projekata u korist povratničke populacije. Sastanku, koji je održan u prostorijama općinske uprave, prisustvovali su i predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Mumin Elezović (predsjednik) i Tarik Mujanović.

Ministar Ramić je tokom posjete obišao lokalitete projekata ovog Ministarstva u Ljubuškom kao što su sanacija Krehića džamije, izgradnja puta na Mostarskim vratima, izgradnja igrališta u naselju Gadska, a posjeta je završena obilaskom starogradske kule u Ljubuškom.

- Današnja posjeta je bila u znaku razgovora i očitovanja motivacije za dalji napredak. Posjeta je protekla u znaku spoja između zahtjeva moderniziranja, kao što su poboljšanje saobraćajne infrastrukture, te historijskih tragova postojanja različitih kultura na ovom području što je neophodno sačuvati po svaku cijenu. Krehića džamija i Starogradska kula podsjećaju da je tako bilo, a vitalna povratnička populacija garant je da će tako i ostati -  kazao je ministar Ramić. 

Dodao je da Federalno ministarstvo raseljenih osoba ostaje posvećeno podršci povratnicima na svim područjima Bosne i Hercegovine, sa posebnim fokusom na projekte održivosti povratka i podrške mladima pri obrazovanju i zapošljavanju.

Share: