Ministri Ramić i Bukvarević na obilježavanju Dana otpora u Sapni

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i federalni ministar za pitanje boraca Salko Bukvarević prisustvovali su danas obilježavanju Dana otpora općine Sapna.

Riječ je o centralnoj manifestaciji koja se obilježava u znak sjećanja na odbranu ovog kraja u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ministar Ramić je proučio fatihu i položio cvijeće na mjestu pogibije šehida Senada Mehdina Hodžića, pripadnika jedinice Crni Labudovi, koji je svojim herojstvom zapamćen kao simbol herojskog otpora naroda ovog kraja u borbi za slobodu i opstanak.

„Naša sloboda i naš opstanak bili su ugroženi, jer nismo htjeli pristati na ropstvo i poniženje. Hrabrost i velika djela heroja u slavnim vremenima temelj je na kojem čvrsto stoji izborena sloboda i naša država. Žrtva je podnijeta, zločinac je pokazao svoje neljudsko lice, a časna borba Armije BiH svoju borbu za pravdu protiv nepravde, herojstvo protiv kukavičluka, odbranu protiv agresije“, kazao je Ramić.

„Oni koji nisu uspjeli pobijediti, unatoč nesrazmjernoj sili, misle da će sada laži pobijediti istinu, a lažu samo sebe jer istina je bila previše obilježena bolom, ali i ponosom da bi mogla biti zaboravljena. Sjećanje na naše poginule heroje, na moralnu čistinu i svjetlost naših ljiljana i naše nedužne žrtve najsnažnije nas obavezuje da ostanemo istrajni u ciljevima borbe za očuvanje slobode i jačanje države ta generacije koje dolaze“, zaključio je Ramić.

Share: