Ministar Ramić u posjeti Doboju i općini Kotor-Varoš

Obavještavamo vas da će federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boraviti u četvrtak, 19. 7. 2018. godine, u radnoj posjeti Gradu Doboju i općini Kotor-Varoš.

U Gradskoj upravi u Doboju, ministar Ramić će održati sastanak sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, sa kojim će potpisati više ugovora za projekte  putne infrastrukture (MZ Čaire, MZ Čivčije Bukovačke, MZ Miljkovac), obnove sportskog poligona u MZ Pridjel Gornji i drugim projektima u povratničkim sredinama na području Doboja. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 500,000,00 KM.

IZJAVE ZA MEDIJE (DOBOJ): Ministar Ramić i gradonačelnik Petrović bit će dostupni za davanje izjava predstavnicima medija u 10:30 h u predviđenom prostoru u objektu Gradske uprave Doboja.

Nakon dijela protokola u Gradskoj upravi Doboja, ministar Ramić i gradonačelnik Petrović će posjetiti i lokalitet Ševarlije u 11:00 gdje će izvršiti zvanično uvođenje u radove na sanaciji klizišta koje je aktivirano na tom području.

Ministar Ramić će sa Općinom Kotor-Varoš i predstavnicima povratničke zajednice potpisati više ugovora o projektima Ministarstva u oblasti putne infrastrukture: put Šiprage – Kerle; put Glog - Jarčište - Hadrovci; put u Hrvaćanima i put u Donjim Hadrovcima.

IZJAVE ZA MEDIJE (KOTOR VAROŠ): Ministar Ramić će biti dostupan za izjave predstavnicima medija u Omladinskom domu u Kotor-Varoši u 15:00 h.

Pozivamo vas da medijski pratite ovaj događaj.

Share: