OBAVIJEST ZA MEDIJE

Poštovani,

obavještavamo Vas da će biti upriličeno potpisivanje Protokla o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja, u cilju pružanja pomoći raseljenim osobama i povratnicima u sanaciji i rekonstrukciji stambenih jedinica, koje su djelimično oštećene ili totalno uništene, u vidu zajedničkog učešća Grada Doboja i Ministarstva, u srijedu, 29.08.2018. godine, sa početkom u 12:00 sati, u prostorijama Skupštine Grada Doboja, u Doboju.

Nakon toga će biti upriličeno i potpisivanje Tripartitnih ugovora za dodjelu građevinskog materijala između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Doboja i 21 korisnika. Korisnici su raseljene osobe i povratnici koji su izabrani putem Javnog poziva za obnovu i rekostrukciju stambenih objekata, objavljenog u novembru 2017. godine, posredstvom Ministarstva. Pomoć korisnicima će biti pružena u dodjeli građevinskog materijala za obnovu stambenih jedinica za stvaranje stambenog minimuma.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 320.000,00 KM, od čega je učešće Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica 60%, a Grada Doboja 40%.

Protokol o saradnji o zajedničkom učešću će potpisati federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci. Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović, koji će nakon toga sa 21 korisnikom potpisati i Tripartitni ugovor o dodjeli građevinskog materijala.

Pozivamo Vas da medijski pratite ovaj događaj.

NAPOMENA ZA MEDIJE:

Izjave za medije su planirane nakon potpisivanja protokola i ugovora, u 12:30 sati.

FEDERALNO MINISTARSTVO RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA

Share: