Pripravnički staž za 80 povratnika sa VSS

Pripravnički staž za 80 povratnika sa VSS

srijeda, 12.09.2018. godine, 11:00 sati, Sarajevo

Poštovani,

Obavještavamo vas da će u srijedu, 12.09.2018. godine, sa početkom u 11:00 sati, u Velikoj sali Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu (ul. Hamdije Kreševljakovića 3), federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci. Edin Ramić potpisati i uručiti ugovore za 80 povratnika sa VSS radi obavljanja pripravničkog staža te 36 poslodavaca koji su se prijavili na Javni poziv ministarstva.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica “Program pomoći u obavljanju pripravničkog staža kroz rad bez zasnivanja radnog odnosa povratnika sa VSS“ provodi s osnovnim ciljem - pružanja podrške zapošljavanju mladih obrazovanih kadrova, gdje se kroz njihovo stručno osposobljavanje, odnosno pripremu za tržište rada, direktno utiče na njihov održivi povratak/ostanak u mjestima povratka.

Pripravnici i poslodavci sa kojima će biti potpisani ugovori su iz 25 općina sa područja cijele Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Bosanski Petrovac, Busovača, Čapljina, Doboj, Doboj Istok, Glamoč, Gradiška - Bosanska Gradiška, Jezero, Kalesija, Kotor Varoš, Milići, Modriča, Mostar, Novi Grad - Bosanski Novi, Prijedor, Novi Travnik, Sapna, Srebrenica, Stolac, Teočak, Teslić, Vitez, Vukosavlje i Zvornik).

Ministarstvo je za provođenje ovog programa u Budžetu za 2018. godinu osiguralo sredstva u iznosu od preko 380.000,00 KM

Napomena za medije: Izjave za medije planirane su odmah nakon potpisivanja i uručenja ugovora.

Pozivamo Vas da medijski pratite ovaj događaj.

Share: