Završetak radova na projektu CEB II u Općini Kladanj i uručenje ključeva korisnicima utorak, 6.11.2018. godne, Kladanj

Poštovani,

obavještavamo Vas da će u utorak, 6.11.2018. godine sa početkom u 11:15 sati, u Kladnju (lokacija Starić Brdo, Smajlovača), biti upriličeno otvaranje adaptiranog kolektivnog centra u Stariću, u okviru projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja“ – CEB II.

Time se na području Općine Kladanj završava realizacija tri potprojekta, kojim je sanirano devet postojećih stambenih objekta na lokacijama Ravne, Starić brdo i Tuholj brdo, sa ukupno 26 stambenih jedinica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.112.040,00 KM, a radovi su završeni u planiranom roku. Uspješnu implementaciju potprojekta na području Općine Kladanj provodilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Kladanj.

Sanacija objekata je obuhvatala zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, izradu nove termoizolujuće fasade objekata, termoizolacije tavanskog prostora i podnih površina, sanaciju oštećenih dijelova krovne konstrukcije, zamjenu podnih površina unutar objekta, ispitivanje i zamjenu oštećenih instalacija i kompletnu rekonstrukciju kupatila.

Svečanosti završetka projekta sanacije 26 stambenih jedinica i uručenju ključeva budućim korisnicima prisustvovat će federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci. Edin Ramić, ministarica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka,  resorna kantonalna ministrica Sandra Memić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Pozivamo vas da medijski pratite ovaj događaj.

Share: