Federalni ministar Adil Osmanović danas boravio u Bihaću

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović sa saradnicima posjetio je danas općinu Bihać i s načelnikom Emdžadom Galijaševićem razgovarao o prioritetnim problemima i potrebama povratnika.

Bilo je riječi i o pružanju podrške u rješavanju infrastrukturnih i drugih projekata iz oblasti održivosti povratka, te mogućnostima njihovog zajedničkog sufinansiranja, kao i rješavanja preostalih problema izgradnje ili adaptacije stambenih jedinica.

Potom je upriličeno potpisivanje ugovora s 23 korisnika donacija Federalnog ministarstva reseljenih osoba i izbjeglica i Općine Bihać, koje se u skladu s potpisanim Protokolom o saradnji realizuje nabavkom poljoprivredne mehanizacije povratnicima na područje ove općine.

Ukupna vrijednost projekta je više od 281.000 KM, od čega su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Bihać osigurali po 35 posto od ukupne vrijednosti projekta, a korisnici 30 posto od vrijednosti pojedinačne donacije.

Federalni ministar Osmanović će, u poslijepodnevnim satima, obići povratnička naselja Srbljani, Orašac i Martin Brod, u kojima su zahvaljujući sredstvima resornog ministarstva realizirani određeni projekti u ovoj godini.

Share: