Osmanović i direktor Turkish Ziraat Banke na sastanku sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede Republike Turske

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, gospodin Adil Osmanović i direktor Turkish Ziraat Bank, gospodin Ali-Riza Akbas, sastali su se sa privrednicima i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede iz Republike Turske, koji su izrazili spremnost uvoza u BiH 1.000 komada visokokvalitetnih muznih krava, koje na godišnjem nivou daju do 14.000 litara mlijeka, kao i spremnost otvaranja rasplodnog centra u Bosni i Hercegovini.

Turkish Ziraat Bank je izrazila spremnost sufinansiranja ovog projekta u obezbjeđenju povoljnog kredita korisnicima sa 50% od vrijednosti projekta.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, gospodin Adil Osmanović je iskazao mogućnost da ovo Ministarstvo zajedno sa drugim vladinim i nevladinim sektorom obezbjedi učešće u projektu sa 50% sredstava.

Projektom bi bili obuhvaćeni povratnici u Republici Srpskoj koji se već bave stočarstvom i imaju predispozicije za proširenje proizvodnje, kao i manji broj zainteresovanih za početnu proizvodnju mlijeka.

Predstavnici Turkish Ziraat Bank su izrazili spremnost za otvaranje i fabrike za preradu mlijeka na prostoru Republike Srpske.

 

Share: