Teslić i Doboj: Oprema za poljoprivrednike

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović boravio je danas u općinama Teslić i Doboj u okviru realizacije potpisanog Protokola o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i OIC-a - Fonda za povratak izbjeglica BiH na realizaciji zajedničkog projekta „Podrška i pomoć ekonomskom jačanju povratnika“.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 1.000.000 konvertibilnig marak, od čega je Fond za povratak osigurao 400.000 KM, Federalno ministarstvo 300.000 KM, dok s 300.000 KM učestvuju krajni korisnici.

Tokom posjete Mjesnoj zajednici Gornja Grapska u općini Doboj, ministar Osmanović i direktor OIC-a - Fonda za povratak izbjeglica BiH En-Nur Swar Eddahab uručili su certifikate za dodijeljenu opremu.

Ukupna vrijednost danas dodijeljenih donacija je oko 185.000 KM, a sastoje se, uglavnom, od poljoprivredne mehanizacije, plastenika i stajskih objekata.

U okviru ovog projekta odabrano je 27 općina za koje će biti osigurana sredstva i to 17 općina iz Republike Srpske i deset na prostoru Federacije BiH.

U Općini Teslić planirano je i potpisivanje tripartitnih ugovora za rekonstrukciju i izgradnju individualnih stambenih jedinica iz Projekta rekonstrukcije stambenog fonda OPEC - Fond za međunarodni razvoj OFID za deset korisnika pomoći.

Share: