Žepče-potpisani ugovori za izgradnju stambenih jedinica za stradale u poplavama

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović i zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić posjetili su danas općinu Žepče.

U okviru posjete potpisani su četveropartitni ugovori za obnovu i izgradnju individualnih stambenih jedinica i objekata ugroženih poplavama i klizištima za 20 korisnika pomoći.

Potpisnici ugovora su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Islamska zajednica u BiH, Općina Žepče i korisnik pomoći.

Tom prilikom potpisan je i Ugovor o izvođenju građevinskih radova po sistemu "ključ u ruke" s izvođačem radova.

Ova aktivnost je dio rezultata potpisanog Protokola o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Islamske zajednice u BiH, na realizaciji zajedničkog projekta "Pružanja podrške za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama i klizištima na području BiH“.

-Danas smo s načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom i zamjenikom reisu-l-uleme Huseinom ef. Smajićem potpisali ugovor za rješavanje 20 stambenih jedinica, potpuno novih po sistemu "ključ u ruke". Deset stambenih jedinica gradi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica zajedno s Islamskom zajednicom u BiH, a Općina Žepče je izabrala korisnike - kazao je federalni ministar Osmanović.

Osmanović je istaknuo da će Islamska zajednica BiH samostalno raditi još 10 stambenih jedinicam i naveo da je prilikom posjete općini Žepče u sedmom mjesecu ove godine s načelnikom dogovorio da će pristupiti izgradnji stambenih objekata, izrazivši zadovoljstvo što su danas potpisani ugovori.

Izvođač radova je firma "Prograd" iz Žepča, rok za izgradnju je 50 dana a vrijednost ovih deset stambenih jedinica je 404.000 KM.

Share: