Standard Post with Gallery

Ministar Ramić u Olovu: Završena obnova osam stambenih jedinica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Olovu prisustvovao svečanoj ceremoniji obilježavanja završetka obnove osam stambenih jedinica izgrađenih u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Bosni i Hercegovini.

Više
Standard Post with Gallery

Govor ministra Ramića na 19. euroazijskom ekonomskom samit u Istanbulu

Iako su, evidentno, postignuti značajni rezultati na realiziranju odredbi Aneksa VII, više od polovine od ukupno 2,2 miliona izbjeglih i raseljenih osoba se nisu vratili svojim domovima, a mnogi od njih još uvijek trebaju trajna rješenja, izjavio je feder

Više
Standard Post with Gallery

Ramić na euroazijskom ekonomskom samitu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić učestvuje na 19. euroazijskom ekonomskom samitu koji se održava od 5. do 7. aprila 2016. godine u Istanbulu.

Više
Standard Post with Gallery

O kolektivnim dženazama i ukopima u BiH danas razgovarano s ministrom Ramićem

U prostorijama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je upriličen sastanak sa predstavnicima udruženja, Medžlisa koji su organizatori ukopa i Muftiluka tuzlanskog, kako bi predstojeće organizacije kolektivnih dženaza spremno dočekali i na najbolji n

Više
Standard Post with Gallery

Studentima povratnicima u RS dodijeljeno 330 stipendija

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica dodijelilo je danas u Sarajevu redovnim studentima - povratnicima na područje Republike Srpske 330 stipendija u vrijednosti od po 800 KM za akademsku 2015./2016. godinu.

Više