Deset porodica u Konjicu preuzelo ključeve stanova

Deset porodica u Konjicu preuzelo ključeve stanova

U okviru projekta CEB II – “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ u općini Konjic završena je izgradnja višestambenog objekta sa deset stambenih jedinica.

Projektom su obuhvaćene porodice koje su korisnici kolektivnih ili alternativnih smještaja iz kategorije raseljenih ili socijalno osjetljivih porodica.

Korisnicima su ključeve stanova uručili federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik općine Konjic Osman Ćatić i predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ukupna vrijednost podprojekta u općini Konjic iznosila je 800.000KM (od čega je 618.000 KM osigurano iz kredita Razvojne banke Vijeća Europe i 182.000 KM iz budžeta općine Konjic).

“Pored Konjica, do sada je na području Federacije BiH u okviru Projekta CEB II – “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“,  rekonstruisano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova. Tekođer je u toku izvođenje radova na izgradnji 373 stambene jedinice za trinaest podprojekata koji se realiziraju na području gradova Mostar i Goražde, općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Lukavac, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača. Time se trajno zatvaraju kolektivni i alternativni smještaji u većini gradova i općina Federacije BiH”, kazao je Ramić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv