Dizdar, Duraković i Duratović posjetili Prijedor: Počinje izgradnja infrastrukture u povratničkim mjestima

Dizdar, Duraković i Duratović posjetili Prijedor: Počinje izgradnja infrastrukture u povratničkim mjestima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković i potpredsjednik Narodne skupštine bh. entiteta RS Mirsad Duratović posjetili su Prijedor.

Sa gradonačelnikom Grada Prijedora Slobodanom Javorom i predstavnicima povratnika razgovarano je o stanju povratničke zajednice.

Utvrđeni su prioriteti za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima, dok je razgovarano i o drugim vidovima podrške povratnicima u održivom povratku, samozapošljavanju, zapošljavanju, podrške u poljoprivredi i dr.

Ministar Dizdar predstavio je aktuelne javne pozive, te najavio nove programe podrške povratnicima. Posjetio je uspješne privrednike koji svoje biznise razvijaju u povratničkim mjestima.

“Ovdje smo da saslušamo potrebe naših ljudi i da ih podržimo kroz projekte koje provodimo. Želimo nastaviti dobru saradnje lokalne samouprave sa povratničkom populacijom. Dogovoreni su i određeni projekti koji će poboljšati putnu komunikaciju i povezati povratnička naselja. Želimo animirati mlade i poduzetne ljude u razvijanju početnih biznisa, malih i srednjih preduzeća”, kazao je ministar Nerin Dizdar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv