Ministar Dizdar u TK: Posjetio Grdačac, Gračanicu, Tuzlu, SPC i IZ-u

Ministar Dizdar u TK: Posjetio Grdačac, Gračanicu, Tuzlu, SPC i IZ-u

Novoimenovani ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar boravio je u službenoj posjeti Tuzlanskom kantonu.

Posjetio je Gradačac, Gračanicu i Tuzlu. Razgovarao je sa gradonačelnicima Nusretom Helićem, Edisom Dervišagićem i Zijadom Lugavićem o problematici i poteškoćama sa kojom se susreću u povratničkim sredinama.

Dizdar je prisustvovao i obilježavanju Dana Zlatnih ljiljana u Gradačcu.

Sa muftijom tuzlanskim Vahid – ef. Fazlovićem razgovarao je o projektima koje je neophodno implementirati u povratničkim mjestima, kako na području entita RS i Federacije BiH,  a koji se odnose na vjersku infrastrukturu. 

Ministar je posjetio i Saborni hram u Tuzli, a o stanju pravoslavne povratničke zajednice ministra Dizdara je upoznao svećenik Miloš Trišić.

Najavljena je podrška od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

“Tuzlanski kanton je prihvatio veliki broj raseljenih osoba, gdje se i danas nalazi značajan broj porodica. Razgovarajući sa gradonačelnicima i predstavnicima lokalnih zajednica dolazimo do stvarnih potreba tih ljudi. Neke infrastrukturne projekte ćemo realizirati tokom ove godine, dok ćemo dio u narednom periodu. Sa muftijom tuzlanskim Vahid – ef. Fazlovićem smo dogovorili realizaciju važnih projekata za povratnike u nekoliko općina. Muftijstvo tuzlansko je također angažovano u povratničkim zajednicama. Raduje me dobra saradnja i sa Srpskom pravoslavnom crkvom i naša podrška Tuzlanskom kantonu će biti još veća i konkretnija”, zaključio je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv