Ministri Zukan Helez, Nerin Dizdar i izvršni direktor Cesta FBiH Luka Raguž posjetili Kupres

Ministri Zukan Helez, Nerin Dizdar i izvršni direktor Cesta FBiH Luka Raguž posjetili Kupres

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar odbrane BiH Zukan Helez, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar i izvršni direktor Cesta Federacije BiH Luka Raguž posjetili su danas Kupres. Delegacija je razgovarala sa načelnikom Kupresa Zdravkom Miočem, a potom su posjetili povratničko mjesto Ravno.

Tokom posjete, razgovarano je s povratnicima o najznačajnijim projektima koji su od posebnog značaja za povratnike u ovoj lokalnoj zajednici. Poseban osvrt bio je o tekućim izazovima i potrebama povratničke populacije, te su identificirani prioritetni projekti koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života povratnika.

 “Radi se  o istinski povratničkoj sredini,  kojoj je svaka vrsta pomoći dobro došla i osjetna. Ovo je bila prilika da čujemo njihove potrebe i podržimo povratnike u ovom prelijepom kraju”, istakao je ministar Helez

Ministar Dizdar je istakao da će ubrzo krenuti realizacija dogovorenih projekata, posebno onih koji se odnose na izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima. “Ulažemo maksimalne napore kako bismo osigurali bolje uslove za povratnike i omogućili im dostojanstven život. Realizacija ovih projekata je ključna za njihov dugoročan opstanak i razvoj, stoga smo danas definirali ključne infrastrukturne projekte koje ćemo realizirati u narednim danima” rekao je Dizdar.

Također je naglašena  važnost infrastrukturnih projekata za povezivanje zajednica i olakšavanje pristupa osnovnim uslugama. Kvalitetna infrastruktura je temelj razvoja svake zajednice, stoga je obaveza da se osiguraju povratnicima pristupi svemu što im je potrebno za normalan život, poručeno je tokom današnje posjete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv