Počinje obnova 100 povratničkih kuća u Doboju

Počinje obnova 100 povratničkih kuća u Doboju

Programom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica vrši se obnova i rekonstrukcija stambenih jedinica povratnicima, raseljenim osobama i izbjeglicama.

U Doboju je 100 povratničkih porodica potpisalo ugovore o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica.

Ugovore sa korisnima potpisao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

“Stotinu porodica u Doboju završit će izgradnju svojih domova. To znači da su riješili osnovno pitanje u svome životu. To je životni san svakom čovjeku. Važno je napomenuti da je Grad Doboj jedina lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja sufinansira izgradnju stambenih jedinica. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je preko 976.000, 00 KM. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sufinansira sa 51%, dok Grad Doboj učestvuje sa preostalih 49%. Ovom je prilika da istaknemo dobru saradnju gradske uprave sa Ministarstvom. Pored stambenih jedinica zajednički realiziramo i izgradnju infrastrukture i druge zajedničke projekte”

Ugovor je potpisao i Kavazaović Nadid iz dobojskog naselja Pridjel.

“Pripadamo šehidskoj porodici , živim s majkom, suprugom i djecom. Otac sam troje djece, stoga nam je bila neophodna nadogradnja kuće, koja trenutno nije uslovna za boravak cijele moje porodice. Uz pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i gradske uprave Doboja  riješili smo i taj naš najveći problem. Time smo odlučniji da ovdje ostanemo i razvijamo svoju porodicu”, kazao je Kavazović

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv