Podrška infrastrukturnim projektima i održivom povratku u Ravnom 

Podrška infrastrukturnim projektima i održivom povratku u Ravnom 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas Općinu Ravno, gdje je s načelnikom Andrijom Šimunovićem razgovarao o potencijalima razvoja povratničkih naselja kroz izgradnju infrastrukture, podršku povratničkoj zajednici, kao i druge vrste saradnje i podrške Ministarstva i Općine. 

Ministar Dizdar je ovom prilikom naglasio da će Ministarstvo podržati projekte koji će doprinositi poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika u Ravnom. 

 “Država Bosna i Hercegovine treba da brine o svom stanovništvu u svakom dijelu domovine. Potrebno je da ohrabrimo mlade porodice, osiguramo neophodne sadržaje i egzistenciju. Ravno ima ogromne potencijale za razvoj, naročito kada je u pitanju turizam. Tu smo da zajednički procijenimo koji su projekti najneophodniji i od kojih će direktnu korist imati ljudi. Sa načelnikom Šimunovićem smo razgovarali o projektima koje će Ministarstvo podržati do kraja tekuće godine, a koji se odnose na aktuelni javni poziv na kojeg su predstavnici povratnika aplicirali”, kazao je ministar Dizdar. 

Načelnik Šimunović je zahvalio ministru Dizdaru na podršci koju je Ministarstvo osiguralo za realizaciju projekata od značaja za stanovništvo u Ravnom. 

 Istaknuta je dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Ravno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv