Podrška izgradnji vjerske infrastrukture u Jablanici i Prozor – Rami

Podrška izgradnji vjerske infrastrukture u Jablanici i Prozor – Rami

Federalni ministar raseljenih osoba i izbejglica Nerin Dizdar danas je boravio u posjeti Jablanici i Prozor – Rami, gdje su potpisani ugovori za izgradnju vjerske infrastrukture.

Naime, s načelnikom Općine Jablanica Damirom Šabanovićem, predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Jablanica Jasminom Hujdurom i glavnim imamom Ekrem-ef. Hodžićem, ministar Dizdar potpisao je ugovor o rekonstrukciji dvorišta i suterena džamije Slatina.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržalo je i projekat rekonstrukcije krova katoličke crkve u Risovcu u Jablanici. Ministar Dizdar i načelnik Šabanović ovom prilikom posjetili su župu u Doljanima, gdje su razgovarali o dinamici realizacije projekta rekonstrukcije krova crkve u Risovcu.

S predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Prozor potpisani su ugovori o rekonstrukciji krova džamije i izgradnju imamske kuće.

Dizdar je razgovarao sa predstavnicima povratnika i o drugim projektima koje je neophodno realizirati, a oni su podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica ocijenili značajnom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv