Povratnici u Janji su pokretači pozitivnih promjena

Povratnici u Janji su pokretači pozitivnih promjena

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je, zajedno s muftijom tuzlanskim Vahid-ef. Fazlovićem, posjetio povratničku zajednicu u Janji.

Povratnici u Janji su pokretač pozitivnih promjena. Obrađuju više od dvadeset hektara poljoprivrednog zemljišta, a u cilju unapređenja rada, trenutno provode projekat izgradnje silosa kapaciteta 1.000 tona, kako bi osigurali smještaj, sušenje i čuvanje žitarica. 

Ovom prilikom uručeni su ugovori o podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica za medžlise Islamske zajednice Janja i Bijeljina. Kako je naglašeno ovom prilikom, nabavka i postavljanje silosa i sušare za žitarice je projekat od velikog značaja za povratnike.

„Povratnici u Semberiju su izuzetno vrijedni ljudi. Podržali smo projekat nabavke i instalacije silosa, kao i druge projekte od značaja za medžlise Islamske zajednice Janja i Bijeljina. Ministarstvo će kroz svoje programe osigurati i druge vidove podrške povratnicima u semberski kraj“, izjavio je ministar Nerin Dizdar. 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kroz adekvatnu podršku želi stvoriti uslove za održivi povratak i razvoj i ove lokalne zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv