Povratničko naselje Šurmanci posjetio ministar Dizdar

Povratničko naselje Šurmanci posjetio ministar Dizdar

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas povratničku zajednicu u naselju Šurmanci, gdje je s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Čapljina Adem-ef. Šutom i predstavnicima povratnika razgovarao o nedavnim dešavanjima. 

Naime, u ovom naselju posljednjih nekoliko dana evidentirano je nekoliko nasrtaja na mesdžid, kao i na privatne kuće tamošnjeg stanovništa. 

Ministar Dizdar je iskazao podršku povratnicima, naglasivši da vjeruje da će nadležni policijski organi osigurati pravo na sigurnost stanovništu ovog područja.

– Danas smo posjetili povratnike u Čapljini, koji su nas informirali o nedavnim događajima, kazavši da su roditelji tinejdžera uputili izvinjenje zbog počinjenog. Razgovarali smo o pitanjima koja se tiču svakodnevnog života stanovništva i izazovima s kojima se suočavaju, te smo obećali podršku. Pohvalna je reakcija svih ljudi koji su doprinijeli smirivanju tenzija, kao i reakciju roditelja tinejdžera, lokalne vjerske zajednice na okolnosti koje se odnose na nasrtaje na imovinu povratnika u naselju Šurmanovci- kazao je ministar Dizdar.  

Također, ministar je posjetio i Medžlis Čapljine gdje je razgovarao o potrebama za izgradnju vjerske infrastrukture u povratničkim mjestima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv