Prnjavor je Evropa u malom: Mjesto susreta i zajedničkog života

Prnjavor je Evropa u malom: Mjesto susreta i zajedničkog života

Današnja posjeta ministra u Vladi Federacije BiH Nerina Dizdara povratnicima u Prnjavoru, označila je važan korak ka jačanju podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica povratnicima.

Tokom susreta s predstavnicima povratnika, ministar Dizdar istaknuo je važnost zajedničke saradnje institucija u podršci održivom povratku. 

Uz to, ministar je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku prisustvovati zajedničkom iftaru sa povratnicima i gradonačelnikom Darkom Tomašem, što dodatno naglašava važnost socijalne kohezije i integracije u zajednicu.

“Posjeta povratnicima u Prnjavoru bila je prilika za otvoreni dijalog i razmjenu mišljenja o izazovima s kojima se suočavaju. Raduje me vidjeti kako zajedno možemo raditi na jačanju podrške povratnicima i osigurati im bolju budućnost. Važno je nastaviti s koordiniranom akcijom svih institucija kako bismo osigurali održiv povratak i integraciju u lokalnu zajednicu”, naglasio je ministar Dizdar.

Ukazao je i na nastavak dobre institucionalne saradnje, te je obišao radove na izgradnji sportskog igrališta u naselju Konjuhovci. “Dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Prnjavor i Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor predstavlja primjer sinergijskog djelovanja u podršci povratnicima i promociji suživota”, zaključio je Dizdar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv