U Jablanici 8 porodica dobilo ključeve stanova

U Jablanici 8 porodica dobilo ključeve stanova

U jablaničkom naselju Gornja Kolonija završena je izgradnja višestambene jedinice sa 8 stanova. Program izgradnje stambenih jedinica se implementira kroz projekat CEB II – „Zatvranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja, kojeg implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Jablanica Damir Šabanović uručili su ključeve novoizgrađenih stanova i time ozvaničili useljenje osam porodica – korisnika kolektivnih centara.

„Dolazak hladnijih dana za ovih osam porodica više nije briga. Sagrađena je jedna moderna, funkcionalna i utopljena zgrada. Marljivo se radilo kako bismo danas došli do ovog najsvečanijeg čina. Završetkom zgrada u općinama zatvaramo i kolektivne centre. Novi izgled ovih lijepih objekata mijenja i izgled okoline. To je rezultat dobre saradnje lokalne zajednice i Ministarstva. Svi smo sretni zbog današnjeg čina useljenja“, govori Ramić


Završetkom projekta CEB II će biti zatvoreno više od 76 % neuslovnih kolektivnih smještaja na području Federacije Bosne i Hercegovine. “Do sada je na području Federacije BiH u okviru projekta CEB II – „Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ rekonstruisano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova, te je u toku izvođenje radova na izgradnji 313 stambenih jedinica za dvanaeset podprojekata koji se realiziraju na području Grada Mostara i Goražda, Općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača”, istakao je Ramić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prijava na javni poziv